Miks on veljed  ja värvipind kollakad?

Naastrehvidest, piduriketta metallist ja muust metalli baasil mustusest tekib auto värvipinnale ning velgedele kollakas metalliosakeste kiht ehk lendrooste.

Miks lendrooste eemaldamine on oluline?

Kui värvipind on sile ja puhas, siis  läige on oluliselt tugevam, mustus ei kleepu nii lihtsalt pinnale ning auto püsib kauem puhtana. Samuti tuleb see kiht alati enne vahatamist või poleerimist eemaldada ja pind süvapuhastada. Nii tekib keemiline side vaha (keraamika) ja lakipinna, mitte pinnal oleva mustuse ja vaha vahel. See garanteerib õige värvitooni, vaha kestvuse ja muudab valge pinna taas valgeks või hõbedase velje taas hõbedaseks.

Kas roostet saab ise eemaldada?

Kõige paremini oskavad pinna sügavpuhastust teha oma ala asjatundjad ehk professionaalsed autode pesijad käsipesulates ja hooldussalongides. Selleks tööks on neil parimad vahendid, suured kogemused ja head töötingimused. Samas saab selle töö ka kodus ise tehtud. Selleks tuleb esmalt soetada kvaliteetne ja tõesti toimiv eemaldusaine. Efektiivseimad on alati professionaalsed autokeemiatooted, mida harilikust autopoest osta ei saa.

Mida peaks teadma?

Kindlasti ei tohi seda tööd teha liiga sooja ilmaga ega otseses päikesevalguses. Tuleb valida jahedam ilm ja tuulevaikne koht. Vastasel korral kuivab aine enne toimimist lahustamata mustust ning võib samas ka pinnale tekitada kahjustusi.  

Mida teha pinna ettevalmistuseks?

Esmalt pese auto korralikult tolmust, porist, õlist ja putukatest puhtaks. Kui auto on juba eelnevalt puhas, siis kontrolli, et pind ei oleks liialt soe. Vajadusel jahuta pinda külma veega. Vältimaks värvi kriimustamist tuleb eriti hoolsalt jälgida, et pinnale ei jääks liivaterasid ega muud tugevat mustust.

Kuidas roosteeemaldus käib?

Pihusta professionaalne lendrooste eemaldi (de-ironizer) jahedatele velgedele ja värvipindadele. Töötle korraga vaid ühte sõiduki külge või muud osa. Nii saad olla kindel, et aine ei kuiva Sulle märkamata ja ei teki kahjustusi. Toimeaja pikendamiseks pihusta ainele lisaks pisut vett. Reageerides leitud lendroostega muutub vahend tumelillaks.

Lase vedelikul mõjuda mõne minuti ja loputa ülipõhjalikult survepesuriga. Maksimaalseks puhtuseks korda protseduuri kuni de-ironizer ei muutu lillaks ja pinnal pole enam lendroostet, mis reageeriks.

Millised on võimalikud vead?

Ära kasuta ainet liiga sagadasti vahatatud pinnal kuna see vähendab vaha eluiga. Jälgi, et eemaldi ei kuivaks pinnale, sest kuivades aurustub segust vesi ja seetõttu muutub toime liialt tugevaks ning pinnale ohtlikuks. Ära kasuta selle töö jaoks tugevaid happeid, mis söövitavad lakipinda. Loomulikult ei tohi pinda tugevate küürimisharjade ega -lappidega hõõruda, sest nii jääb pind kriimustatud. Vajadusel võib pinda teist korda töödeldes pehme svammiga hõõruda.

Kas pinda peab kaitseks vahatama?

Peale põhjalikku süvapuhastamist tuleb lakipinnad vahatada tugeva kaitsevaha või keraamikaga.

Sama võiks teha ka velgedega.  Nii sulgeme lakipoorid, tekitame pinnale kaitsekihi, mis vähendab edasist mustuse ja lendrooste pinnale kleepumist.

Jõudu tööle! Kui oskustest puudu tuleb võib alati meilt nõu küsida!

Professionaalide kasutatava vahendi leiad siit: https://www.autokeemia.ee/purple-force-car-glaze-de-ironizer-lendrooste-eemaldi-neutraalne-veljepuhastaja.html