Miks nahka hooldada?

Kui soovid, et nahk nahk püsiks pehmena, ei praguneks ega pleegiks, tuleb seda puhastada ja hoolduskreemiga töödelda. Nii püsib nahk aastaid pehme ja ilusana.

Kui tihti nahka hooldada?

Hoolas autoomanik hooldab oma sõiduki nahksisu põhjalikumalt vähemalt kahel korral aastas. Sama regulaarsus kehtib ka nahkdiivanite jms nahkdetailide puhul. Vahepealsel ajal tuleb kindlasti jälgida, et nahal ja eriti õmbluste pragudes ja õõnsustes ei oleks liiva ega muud mustust, mis istumisel töötaks nagu liivapaber! See tuleb kindlasti kohe tolmuimejaga ära puhastada. Kui aga nahk on enne tavahooldust määrdunud, tuleb seda koheselt hooldada. Kasutades pikemaajaliselt määrdunud nahkistet, nühime mustuse veelgi sügavamale naha sisse ning seda on hiljem raskem puhastada!

Kas alati peab ka kreemitama?

Kindlasti ei tohi vaid puhastada jättes kreemitamata, kuna puhastamisel eemaldame vana kreemi ja nahk jääb kaitseta. Samuti ei tohiks ainult kreemitada, kuna sellega viime pinnal oleva mustuse sügavale nahapooridesse. Seega - kui puhastame, siis hiljem kreemitame ja kui kreemitame siis ka enne puhastame!

Kas seda kõike saab ka ise kodus teha?

Eksilikult arvatakse, et naha hooldamine on väga keerukas protseduur. Tegelikkuses saab seda ise ka kodustes tingimustes edukalt teha.

Mida on töödeks vaja?

Korralikuks hoolduseks on  vaja tolmuimejat, pehmeid lappe ja svamme, nahapuhastajat ja hoolduskreemi.

Kuidas nahka hooldada?

Esmalt eemalda tolmuimejaga lahtine mustus, liivaterad ja tolm. Kõiksugused naha õõnsused tuleks käega laiali tõmmata, et liiv ja mustus välja pääseks.
Põhjalikuma nahahoolduse korral tuleb nahk seejärel spetsiaalse vahendiga puhastada. Selleks pihusta nahapuhastusvahend pehmele svammile või lapile ning hööru õrnalt detail üle. Seejärel eemalda lahti tulnud mustus ja puhastusaine niiseke lapi abil. Järgnevalt lase nahal kuivada ning alusta hoolduskreemiga töötlemist. Hõõru aplikaatorpadja või lapi abil kreem naha sisse. Mida tugevamalt peale suruda, seda rohkem me avame naha poore ja kreem pääseb sügavamale naha sisse. Peale kreemitamist võiks pind jääda kergelt rasvane. Mõne tunniga peaks kogu kreem imenduma. Kui aga siiski jääb nahk rasvane, tuleb puhta lapiga hiljem üleliigne kreem eemaldada.

Pikima kaitsetoimega nahakreemi leiad siit: http://www.autokeemia.ee/autokosmeetika/salong/nahahooldus.html